De Spaanse stad Calpe aan de Costa Blanca is vooral bekend door haar bijzondere hoge berg Peñon de Ifach en een lang kustgebied met vele goudgele zandstranden en fraaie baaien.

Calpe heeft twee grote en brede stadstranden aan beide zijden van de Ifach met daarlangs een boulevard om heerlijk te flaneren of om op een terras te zitten. Deze twee stranden kregen de blauwe vlag vanwege hun milieukwaliteit en uitstekende services.

Calpe heeft een mediterraan klimaat wat betekent dat het nagenoeg het hele jaar door zonnig is en er weinig regen valt. Dat betekent dat uw verblijf in Calpe op elk moment in het jaar prettig is. Want als de zon schijnt, wordt het al snel aangenaam warm, ook in de winter.

Bezienswaardigheden in Calpe
Het meest in het oog springend in Calpe is Peñon de Ifach of Natural Park of Penyon. Dit ruim 300 meter hoge natuurpark in de Middellandse Zee is langs een groot deel van de gehele Valenciaanse kust te zien. Men vindt er meer dan 300 diersoorten en vele zeldzame planten. Doordat er een broedplaats voor (beschermde) vogels is kunt u er niet het hele jaar door wandelen.

Afstand Calpe naar luchthaven
Ligt op 70 km van de luchthaven van Alicante en op 120 km van de luchthaven van Valencia.


Sporten

De ligging en een fantastisch klimaat maakt het mogelijk te genieten van vele verschillende sporten, zoals onder andere zeilen, duiken, roeien of fietsen.
Daarnaast zijn er spectaculaire wandelroutes die u in het park van de Ifach leiden tot de top van de Ifach.


 

Flamingo’s
In het meer Las Salines vind je heuse flamingo’s. Als u van natuur houdt moet u hier zeker een bezoek gaan brengen en laat u verrassen.


Eten & Drinken
Calpe kent een uitgebreid assortiment aan restaurants en bars. Van de bekende “chiringuito’s” tot luxe restaurants. Aan de voet van de Ifach vind u in de haven een bijzondere ‘eetstraat’.
De oude binnenstad is gezellig door haar smalle straatjes en steegjes en allerlei winkeltjes.